Hoppa till sidans innehåll

13 feb Helsingör - Humlebaek


I min vandringsberättelse januari 2020 hälsade jag alla vandrare välkommen tillbaka till min kommande, tjugonde Louisianavandring år 2021. Inte kunde jag då ana att vandring nr 20 i rak följd inte skulle kunna genomföras p g a en världsomfattande pandemi. Corona satte stopp för alla besök i vårt grannland Danmark.

Men nu 13-02-2022 var det dax, 14 personer. Ryggsäcken var tung, detta jubileum skulle firas. God bärhjälp fick jag av Romana och Anna. Tunga skyar låg över Sundet, men vi slapp regn.          Vi stretade på i motvind som dock inte var starkare än att en liten armada Optimistjolleseglare övade att runda en båt utanför Snekkersten. Och då ska man tänka på att seglarna är under 15 år och ensamma manövrerar en båt där det inte är många cm till vattenkanten. Det är 3 grader plus och vinden 9 m/sek. De är tuffa de där danskarna.

Vi fikade i Espergaerde och vandringen i övrigt var sig lik. Ugnen där man tjärade repen och själva repslagarbanan var där. Nappaträdet likaså. Där funderade jag lite över om det kunde vara några nappar kvar, som några ungar hängde dit år 2001? Om så är fallet är dessa barn nu giftasvuxna.

Snart var vi i mysiga hamnen Humlebaek. Jag dukade upp hembakad Linzertorte med brinnande partyfackla och för mota bort den råa kylan en "lille en". Allt blev mycket uppskattat och vi skålade för de kommande 20 åren. Som bekant ska man spänna bågen högt mot stjärnorna. Nu gick det snabbt uppför trapporna. Två gick in på Louisiana, några spurtade vidare mot nästa hållplats och resten väntade in bussen och grävde fram busspengarna (24:- danska) till Helsingör.                    Jag avtackades och alla var vi glada att komma in i bussvärmen.

Vandringsledare och skribent,
Mona Folkesson


Romana har skickat bilder

Helsingörs äldsta hus från år 1577 (till vänster)

Ugnen där rep tjärades

 
 
 
 

Uppdaterad: 14 FEB 2022 17:40 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info