Hoppa till sidans innehåll

25 jul Arild - Mölle Mosse


Vandring den 25/7 2021 från Arild till Mölle mosse och tillbaka,                                            med vandringsledare Mona Folkesson

Ett knappt 20-tal vandrare slöt upp vid Arilds hamn. Vädret var vackert men blåsigt. Efter lite lätt vandring längs med kusten så började det gå uppför och uppför. Vi passerade några kossor och sedan var vi inne i skogen och nu märktes inte blåsten längre. Mona hjälpte en del vandrare som skulle till Nimis. Vi skulle inte till Nimis utan följde den röda leden västerut. Vi njöt av den vackra täta bokskogen som både skyddade oss från sol som vind. Väl framme vid Mölle mosse blev det paus med de vackra röda näckrosorna i förgrunden.    Vi fortsatte runt mossen till andra sidan och här såg man både små gula och större vita näckrosor.
På återvägen passerade vi bakom huset där Dr Miller i Kullamannen (ungdomstriller från 1967) bodde. Stopp nr två blev vid Himmelstorpsgården. Här föll en del för frestelsen att äta goda våfflor med sylt och grädde. Sedan var vi snart åter i Arild.
Gruppen tackade Mona för en fin runda med en applåd. Innan hemresa blev det ett dopp i det blåsiga och vågiga havet vid Tussans bad.

Vid pennan Eva tullberg


Karta och foton: Bengt Johansson

Vandringen blev 13 km

Mölle Mosse. Fikat var vid denna plats

Röda näckrosor

Uppdaterad: 26 JUL 2021 12:36 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info