Hoppa till sidans innehåll

22 aug Höganäs


Som ni vet så är där inga rosor utan törnen. Dagens törne rör bl.a det där med att hålla till vänster och ta hänsyn. Det är tråkigt att det ska ropas cykel/bil för att folk ska flytta på sig. Se'n är det lika tråkigt att varje gång frågan kommer upp: Om någon vill skriva om dagens vandring så blir det knäpp tyst och blickarna går i backen. Och till sist så vill jag ge dem en knäpp på näsan, som tyckte att det gick lite för fort.
- Varför sa ni inget när Göran stannade gruppen och frågade?
NU blir det rosor till Göran för en fin vandring i ett fint Höganäs. Vi gick ner mot hamnen för att se'n följa havet ut till Lerberget där vi fikade i hamnen. Bakom blommorna skymtas biografen som lär vara Sveriges äldsta. Vidare så gick vi förbi den fina idrottsanläggningen där det finns alla aktiviteter i samma område.    Vi passerade även ett antal små fina parker, väl skyltade med information. Som sagt 27 vandrare fick i bästa solsken uppleva en härlig runda på 10,5 km.

Text och bilder: Piia Karlsson
Stora kartor: Bengt Johansson


Ett 20-tal vandrare samlades i strålande solsken bakom gamla stationen i Höganäs för en 11 km-vandring på Hälsans stig + lite till. Vi vandrade mot hamnen förbi Sveriges äldsta biograf; byggd som teater 1883, filmvisningar fr. 1899. Vi stannade till vid kallbadhuset och sneglade mot trävilstolarna som såg inbjudande ut i solen, gick vidare utmed havet ner mot Lerbergets hamn. Efter en stärkande fika vände vi och gick mot Höganäs igen. Vi beundrade Höganäs alla sportanläggningar som ligger samlade utmed Sporthallsvägen. Åter i själva samhället gick vi igenom Sjöcronas Park till Tivolihuset som också varit teater med start i slutet av 1800-talet. Flera vackra parker bl. a. Eric Ruuths med staty av Ruuth själv i all sin prakt. Många vackra gamla välskötta byggnader men också en hel del nya. Jag vet inte om Göran hade valt ut de bästa delarna av Höganäs men åtminstone jag blev vederbörligt imponerad och fick revidera min bild av Höganäs.

/ Gunilla


 
 
Uppdaterad: 22 AUG 2021 17:32 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info