Hoppa till sidans innehåll

15 sep Helsingör


Glad i hågen susade jag nedför Tågabacken på cykeln för att endast några minuter senare lösa färjebiljett till Aurora kl. 10:00. Redan på plats var vandringsledare Bo Robertsson och fyra andra EVF:are.

Tre kvinnor och tre män i jämställdhetens tecken stod snart på dansk mark och kosan styrdes söderut. Det var ganska mycket gator och asfalt i början, men snart var vi inne i ett underbart grönområde, som gick under namnet "Kong Peders park".

Denne Peder var alls ingen kung, utan Helsingörs förste folkvalde borgmästare 1919.Nåja, fint var det att vandra i hans park i alla fall. Vädret var perfekt ur vår synpunkt. Molningt, lagom varmt, svag vind och inget regn.

Efter c:a 4 km var det dags att lätta på klädseln och för någon att lätta på annat medan första fikapausen avnjöts i gröngräset vid Västervagn kyrka. Därefter genom olika skogspartier. Förbi koloni- och villaträdgårdar strax öster om stadskärnan. 

Vid en av de större koloniområdena, Pindemosen, var det dags för fikapaus två invid en lekplats efter 2,5 timmes vandring. Därefter vände vi åter västerut och kunde notera hur staden växer med stora bostadsområden inåt land.

Åter i stadskärnan kunde vi vila våra något ömma fötter efter 12,6 km vandring hos Anders & Carina på Axeltorvet med god mat och dryck.

Stort tack till Bo Robertsson för en trevlig runda i varierande miljö.

Text: PeO Jansson  Foton: Piia Carlsson

Bosses karta över leden runt Helsingör

Vackra hus med vackra dörrar

Men många hade inte ränsat ogräset ur entrétrapporna

Medan andra hade Dannebrogen i topp för oss

Västervagn kyrka

En magnifik cypress fångade våra blickar.

PeO lyfter sina händer mot HC Andersen citatet

Uppdaterad: 16 SEP 2021 13:31 Skribent: Per-Olof Jansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info