Hoppa till sidans innehåll

13 jun Grötvik


Vi var 14 personer som under ledning av Magnus Westerberg vandrade Prins Bertils Stig med start vid Grötviks hamn. Intill ligger Söndrums stenbrott där man tidigare om åren har brutit gnejs som är den dominerande bergarten på västkusten. Vädret var soligt men blåsigt och temperaturen utgjorde ett behagligt vandringsväder.

Vi passerade Kungastenen med namn på tre kungar och deras namnteckningar ingrav- erade. Den första var Oscar I, sedan följde Gustaf Vl Adolf och den nuvarande kungen Carl XVl Gustaf.

Inne i skogen såg vi ett antal stenar invid trädstammar, med motiv som målats av barn. Vi lyckades också få syn på en liten snok som ringlade fram på en grusgång och verkade medveten om att den var iakttagen. Vandringen gick i varierad terräng både igenom skogsstigar och längs den steniga kusten.

Vi hade fikapaus vid Tylösand och lyckades hitta sittplatser där det var lä så att vi kunde inta vår medhavda förplägnad lugnt och behagligt. Vi kom så småningom till rhododen-dronparken där vi kunde njuta av de mäktiga buskarna som stod i full blom. Efter drygt tre timmar var vi tillbaka i Grötvik och tackade Magnus för en trevlig vandring.

Vid pennan
Ulf Jörgensen


Kartor:  Bengt Johansson
Foton:  Bengt Johansson och Jan Anders Brundin


Utsmyckning vid Prins Bertils stig

Här har barnen tillverkat ett troll

Det sägs vara Sveriges vackraste golfhål

Här har vi byggnaden där man bl.a. tog beslut om (Pytteleden)

Här skymtar vi Bjärehalvön

Rhododendron vid golfbanan

Rhododendronparken

Enligt bild

Här skymtar vi Grötvik, vår startplats

Wakeboardåkare vid Grötvik

Uppdaterad: 13 JUN 2021 19:43 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info