Hoppa till sidans innehåll

12 maj Lergöksvandring


Vi var 18 deltagare som samlades vid Hembygdsparkens parkeringsplats i Ängelholm för att tillryggalägga Lergöksvandringen på ca 10 km under ledning av Kristian Kriblad. Vädret var lite mulet men i stort sett vindstilla och vårkvällen kändes behaglig om än lite sval. Bokskogens skira grönska förhöjde den redan goda stämningen i gruppen.

Vandringen startade i riktning mot Rönnevik utmed å-promenaden bort till Pyttebron, över denna och vidare ut mot Nybroskogen. Vid Roddklubben vek vi av till höger och gick stigen längst ner mot ån som vi sedan följde och passerade så småningom den historiskt intressanta ön Rönne- holm. Efter en vätskepaus kom vi ut till järnvägsbron som korsar Rönneå, fortsatte under denna och fortskred längs Öringstigen i riktning mot havet. I höjd med Klitterhus kom vi in mot bebygg- elsen i Havsbaden förbi blandningen av sommarstugor och mer eller mindre exklusiva villor. Vi gjorde ett måltidsuppehåll vid en lekplats med bord och bänkar i området.

Vi fortsatte sedan igenom Havsbadens somriga sommarstuge och villakvarter i riktning mot Råbocka camping och parkeringen mittemot. Efter att ha passerat campingplatsen svängde vi till höger in i Kronoskogen på stigen som leder bort till Blocklinjen. Där tog vi av till vänster vi och fortsatte i riktning in mot sta'n.

Innan vi nådde fram till Banskolevägen vek vi av till vänster igen och följde denna stig som till slut mynnade ut vid Figges kors. Efter ett litet uppehåll för vätskeintag återupptogs vandringen utmed Havsbadsvägen, Idrottsgatan och över Pyttebron ännu en gång, fast i motsatt riktning. Sedan återstod åpromenaden mot Rönnevik och Hembygdsparken och då hade klockan hunnit bli 20.30.

Vi tackade Kristian Kriblad med en applåd för en behaglig och inspirerande vandring i den sköna vårkvällen.

Vid pennan Ulf Jörgensen

Karta:  Bengt Johansson

Uppdaterad: 13 MAJ 2021 20:35 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info