11 sep Konst i motion

11/9 2021 Vandringens Dag

Vandringens dag inföll samtidigt som Länsstyrelsens satsning på ”Konst i motion” skulle inviga Naturporten  in i Kronoskogen. Porten ligger bakom järnvägsmuseet och är den första etappen av en tillgänglighetsanpassad spång in till Kronoskogen. Det är Landskapsarkitekt och konstnär Monika Goran som står bakom verket.

I samband med detta bjöd Engelholms vandrarförening in till en 5,5 km lång vandring delvis längs Skåne- ledens etapp 23 söderut mot Kullaleden.

Efter regn på förmiddagen lättade det upp och Kristian Kriblad kunde välkomna alla som ville följa med på vandringen. Christina Holmqvist delade ut våra foldrar till de som ännu inte är medlemmar medan Kristian berättade lite om vår förening.

28 glada vandrare följde med på den soliga turen och lite information gavs under vägen och på små korta stopp. Tomas Holmqvist berättade också om Ottos runda och om Skåneleden.

Det blev en trevlig runda som kanske genererar i lite fler medlemmar till föreningen.

Vid pennan och bilder
Ija Therup