Hoppa till sidans innehåll

Glumslövs backar


Onsdag 17 juli 2019
För ovanlighetens skull styrde vi: Brita, Karin och jag kosan söderut mot Landskrona. Lill-Olas väg vid Campingen var mötesplatsen. Strax såg vi några röda tröjor och då visste vi att vi var rätt. Vi var 26 per-soner, minus en herre som så småningom bröt p g a ont i ryggen. Vi gick norrut på stranden på kustleden som i Helsingborg tar vid där Kullaleden tar slut. Anna upplyste om Bunkrarna som vi passerade och att    det förr fanns Tegelbruk på många ställen utmed leden. Vi gick största delen vid stranden, men då och då dök vi ner i ett skogsparti och när vi kom ut var vi tvungna att stanna upp och titta på utsikten som var hän-förande. Solen strålade, tung båttrafik både söder- och norrut men Ven låg säkert förankrad i Sundet. När vi hade rast i Sundvik hamn såg vi hur Backsvalorna flög mot land och med hög hastighet och stor precision dök ner i sina bohålor i den branta strandbrinken. Vi vandrare var överens om att just nu måste vi befinna oss på den vackraste platsen i världen.

Efter Sundvik lämnade vi stranden och gick upp till stigen som går på kanten mot Landskrona. Här gick våra blickar till sädesfälten som var så stora att de sträckte sig till horisonten öst. På ett ställe passerade vi  ett rapsfält och mina tankar gick till alla dessa flaskor med olja som kommer att utvinnas här varav inte så  få till min goda salladsdressing.


Tillbaka vid bilarna tackade Herr Ordförande Marianna Svensson och Anna Åkerhielm för en utmärkt vand-ring. Brita och jag friskade därefter upp oss med ett obligatoriskt bad i Sundet.

 

Vid pennan Mona Folkesson

 

 

 

Karta

 

 

 

 

Skylt

 

Enligt skylt.

 

 

Klippbrant

 

Klippbranter.

 

 

Natur

 

 

 

 

Blommor

 

 

 

 

Blommor

 

 

 

 

Blommor

 

 

 

 

Natur

 

 

 

 

Hav

 

 

 

 

Havsanordning

 

 

 

 

Hav

 

 

 

 

Hav

 

 

 

 

Klippbrant

 

 

 

 

Hav

 

 

 

 

Skylt

 

 

 

 

Hav

 

 

 

 

Ko

 

Mamma Mu.

 

 

Hamn

 

 

 

 

Solnedgång

 

 

 

 

Karta:   Piia Karlsson

Foto:   Piia Karlsson

 

Uppdaterad: 18 JUL 2019 18:04 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info