Hoppa till sidans innehåll

Vandra bort julmaten


Tisdag 26 december 2017

Annandag jul

 

 

                               RAMMSJÖSTRAND  26 december 2017

 

Ramsjöstrand eller Rammsjöstrand ?? Inte lätt att veta men Rammsjöstrand med två m tycks vara det som gäller numera.                                                                                                                                                    Det får vara som det vill med det…...Annandagen 2017 var det 31 pigga vandrare som tyckte att de behövde bränna bort lite julkalorier före nästa helgafton. Vi möttes vid hamnen i Rammsjö och med Frank i täten gick vi i motvind söderut längs stranden. Till att börja med blev det likt en tyst pilgrimsvandring för även  om vi pratade, så for orden iväg innan vi hann lyssna av dem...kan tänka mig att det satt en del julfirare i Torekov som undrade vad det var för ord som kom ” blowing in the wind ”. 

Tack och lov så vek Frank av österut vid Strandskatevägen vid Glimmingeplantering och vi fick vinden mer bakifrån och den kändes inte så mycket när vi nu vandrade i lä av hus och skog. Här fick vi behålla orden för oss själva och kunde samtala som vi är vanda vid. 

Halvvägs på vandringen blev det som vanligt fikapaus och Frank hittade lä bakom Johans stua (tillstånd för nyttjande av bord och stolar hade inhämtats i förväg). En förträfflig rastplats med tanke på vädret och det fanns därför lite motstånd från vissa att bryta upp för fortsatt färd.  

Trots uppehållsväder (29 regndroppar räknades in och det kunde vi leva med) blev det delvis en något blöt vandring på grund av det envisa regnandet de senaste månaderna….. - tur att det inte har kommit som snö…...menade någon och det får man ju hålla med om, för då hade det inte blivit någon vandring idag. 

Tillbaka vid våra fordon kunde vi konstatera att vi hade blivit ganska många kalorier ”fattigare”, fått en rejäl dos frisk luft och blivit lite klokare…...alltid kan man snappa upp någon ny kunskap från alla de samtal som förs under en 2-3 timmars vandring. 

Dessutom kunde vi konstatera, när alla hade läst av sina smarta telefoner, stegräknare och kloka klockor, det Frank visste redan vid starten av vandringen, att vi hade vandrat 9,5 km. 

En ny sträckning på Rammsjövandringen signerad Frank Larsson och den fick bra betyg  4,95 av 5 möjliga.

Tack Frank och alla vandrare för några trevliga timmar ute i vår vackra natur.

Kjell

 

Karta

 

Vandra bort julmaten med Frank och Boris.

 

 

Samling

 

Frank samlar dagens vandrare vid hamnen i Ramsjö.

 

 

Hav

 

Ett blåsigt Ramsjöstrand.

 

 

Vandrare

 

På väg mot Glimminge.

 

 

Vandrare

 

Vi lämnar Glimminge plantering.

 

 

Åker

 

EVF vandrar, andra plöjer.

 

 

Vandrare

 

Här har vi fått lite spridning på folket.

 

 

Fika

 

Fika.

 

 

Djur

 

Riktigt vinterklädda.

 

 

Vandringsledaren avtackas

 

Frank avtackas efter en fin vandring och missat regn.

 

 

Karta och foto:   Bengt Johansson

Foto:   Thomas Holmqvist

 

Uppdaterad: 27 DEC 2017 18:28 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info