Hoppa till sidans innehåll

Möllevandringen 2010-07-04


                            MÖLLEVANDRING  2010-07-04

                  ÄNGELHOLMS VANDRINGSKLASSIKER

                  Ledare: Anders Nilsson/ Hembygdsföreningen ,   Längd: 13 km

Traditionell vandring längs Örjabäcken från Örjaparken i Strövelstorp till kvarnen i Ausås och sedan tillbaka samma väg. Det är väl aldrig kul att gå samma sträcka två gånger på samma dag men är man ett 30-tal vandrare som är ute på en tur och solen dessutom är på sitt bästa humör, så går det bra.
På väg till kvarnen fick vi också möjlighet att titta in i en liten lanthandel som hembygdsföreningen i Ausås har byggt upp i en gammal stallänga, intressant och mycket nostalgi för mig som har ”växt upp” i en liten kaffehandel i Ängelholm.
Vi fick också aktuell och historisk guidning om Örjabäcksleden av Anders Nilsson som ledde vandringen från Strövelstorp till Ausås möllebacke
Väl framme vid möllan blev vi bjudna på kaka och kaffe, nytt för i år enligt mer erfarna vandrare, det fanns också möjlighet att ta en tur in i kvarnen och bland annat läsa om dess historia. 
De som orkade klättrade upp för trapporna för att kika ut genom de små fönstergluggarna, här uppe var man mer än 50 meter över havsnivån och hade en fin utsikt över de omkringliggande slätterna.
Färden tillbaks till Strövelstorp gick i mindre grupper och olika fort men alla passade på att njuta av blommor, grönskan och sommarvärmen.

Kjell Fjellsén

Läs mer: Ängelholms Hembygdsbok 2009 – sidan 262 ,
                eller gå in på: www.hembygd.se/index.asp?lev?=21238  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:39 Skribent: Kjell Fjellsén

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info