Hoppa till sidans innehåll

Kall tisdag


 

    

 Tisdagen den 21 december 2010, 5 km

 

Det var 10 väl påpälsade vandrare som Cornelia tog med sig ut på en runda i Nybroskogen

och även om det har vandrats vid ännu bistrare väder, så känns det i kinderna när termometern visar -10 . Annars är det inte så farligt när man väl har fått upp farten, för då sprider sig värmen ganska bra i kroppen.

 Ungefär halvvägs stannade vi upp för att Cornelia skulle kunna föreviga solens kamp för att hålla sig ovanför horisonten….tidig eftermiddag och ändå på väg att skymma…..men vackert var det och när dagens sista strålar lyste upp den gnistrande vita snön runt om oss, då blev vi nästan lyriska.

Christina väckte oss ur drömmen med utdelning av clementiner och pepparkakor, en gåva från skogstomten ( men glöggen…???..) . Stärkta av intaget av C-vitaminer, kanel, ingefära och kryddnejlikor fortsatte vi vår vandring genom skogen.

Vi slog inget köldrekord och inget annat rekord men när vi var tillbaka på Nya Torg kunde vi ändå glädja oss åt att vi sammanlagt i år hade vandrat längre än den sammanlagda längden av  förra årets vandringar. 

KUL !!…..och förhoppningsvis en ny trend.

Sedan var nog alla, trots allt, sugna på att komma hem till den goa stugvärmen, så det blev….tack för ännu en fin vandring och GOD JUL innan vi skildes åt för att mötas igen på Annandag Jul för en ny vandring.

Kjell

 

Foto: som sagt, det var Cornelia som tog bilderna denna dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:39 Skribent: Kjell Fjellsén

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info