Hoppa till sidans innehåll

2021-04-15


Torsdagen den femtonde April hade vi arbetsvandring med start vid Figges Kryss.

10 personer dök upp, men Göran hade utfört en del uppdrag redan, så han kunde vi skicka iväg till möllan i Farhult där han också har en del uppdrag.

Marianne, Gunilla och Kerstin tog det gula spåret. Det var inga större problem denna gång, lite klippning och så saknades någon markering som skall åtgärdas .

Lena, Kristian och jag själv tog det röda spåret; där det också var en del att klippa bort, samt att vi bättrade på märkningen på en del ställen.

På måndag (19/4) kommer några som är anställda på Skånska Landskap för att se över delar av spåren; särskilt det röda mellan Blocklinjen och Lasarettslinjen, där jag bett dom flytta delar av spåret ca 20-40 meter längre ut mot havet då det är ganska blött på en del ställen. Men cyklisterna tar sig fram som det är nu.

Se'n får vi väl se om dom sätter några förbudsskyltar i naturvårdsområdet då det är förbjudet att cykla där, utom i det reserverade området (streckade på kartan).

Vita spåret tog Christina, Thomas och långväga gästen Bo Robertsson som hade kommit ner för att hjälpa till. Dom klarade sig också utan några ansträngningar, men dom hade det längsta spåret på 9,2 km så det är inte gjort på en kvart.

Totalt gick vi lite mer än 7 mil.

Nästa gång blir det nog lite mer sly och grenar att klippa för den 17 juni (nästa arbetsvandring i Kronoskogen), har det växt ut och blivit grönt och fint och då får gärna några fler ansluta.

 

Ett stort Tack till er som deltog.

Mvh

Bengt Johansson.
Röda spåret, 2021-04-15

Uppdaterad: 19 APR 2021 08:46 Skribent: Göran Holbeck
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
26675 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: 0706190695
E-post: This is a mailto link

Se all info