2016-04-07

Torsdag 7 april

Idag genomfördes en arbetsvandring på de målade lederna i Kronoskogen under           ledning av Bengt Johansson.

Vi var tolv stycken som samlades vid Figges kors. Där delade vi upp oss i tre grupper och varje grupp tog en färg. Med papper och penna i handen gick vi in i skogen. Det     var grenar och kvistar som låg på leden och som fördes längre in, det var träd som låg över leden som noterades och även där det var alldeles för blött för att kunna komma   fram. Några markeringar hade också  försvunnit då många träd har fallit omkull och       forslats bort.

Mitt inne i skogen hade en stor lastbil precis lastat av 1.000 nya små ekplantor som       skall planteras av ungdomar från Polen.

AV

Göran och Elisabeth kontroll-läser protokollet.

När vi kom till S Utmarken lystes skogen upp av ett helt gäng småttingar i neonfärgade västar som kom dragandes på en trillevagn med fika och filtar.

Strax var vi åter tillbaka till utgångspunkten och samtidigt kom de två andra gängen.

Vi avlämnade vår rapport till Bengt som sedan skulle sammanställa allt.

Ett plus var att tidningen NST med journalist och fotograf hade uppmärksammat att vi skulle städa upp i vår fina skog och ställde många frågor.

Uppdaterad: 11 AUG 2017 18:54 Skribent: Göran Holbeck

Kristian Kriblad, Harnackavägen 36