Om föreningen EVF

Engelholms Vandrarförening bildades 1984 och har i dag ca 400 medlemmar.
Föreningen är medlem i Svenska Gång och Vandrarförbundet. Vi har under många år varit en av de aktivaste föreningarna av Svenska Gång- och Vandrarförbundets vandrarföreningar i Sverige.

Vi tror att det är viktigt för alla människor att komma ut i naturen, få frisk luft i lungorna och mjuka upp leder och muskler utan att för den skull vara elitidrottare.
Bland våra medlemmar har vi många före detta duktiga idrottare, men också många som i mogen ålder uppskattar tryggheten av att vandra i grupp med vandringsledare.
Våra vandringsledare känner väl till den bygd där de leder sina vandringar. Det innebär att vi som vandrare ofta får intressant och värdefull information om traktens sevärdheter och kulturminnen när vi är ute och vandrar. Vi kan också konstatera att det sociala kontaktnätet inom föreningen är en värdefull tillgång.

Föreningen organiserar vandringar upp till fem dagar i veckan. Vid planering av våra vandringar försöker vi anpassa tidpunkt, vandringslängd och svårighetsgrad med hänsyn till olika kategorier vandrare. Vintertid rör vi oss mestadels, med hänsyn till framkomlighet och ljusförhållande, i Ängelholmstrakten. Under tiden april till och med september förlägger vi oftast vandringarna till områden som vi kan nå med bil inom ca en timme.

De senaste åren har vi också regelbundet genomfört vandringsveckor i såväl i svenska fjällen, Österrike, England eller annan intressant plats lämplig för trevliga vandringar. Varje år har vi ett antal heldagsutflykter med buss. Populära utflyktsmål har varit vandringar längs Mörrumsån, vandringar i trakten av Stenshuvud, Skanör/ Falsterbo och i trakten av Ales stenar etc.

Uppdaterad: 24 FEB 2013 18:25 Skribent: Kjell Fjellsén

Kristian Kriblad, Harnackavägen 36