Adventsvandring

Söndag 2 december 2018

Första advent

Adventsvandring 2018-12-02

Traditionsenligt var det Frank och Boris Larsson, som arrangerade vandringen första advent.

Vi startade vid hamnen i Torekov och följde Skåneleden bort till Grotthögarna där vi gjorde en paus där de som hade något ätbart och drickbart med sig intog detta. Vädret var inte det bästa.  Det regnade lite. Därför blev pausen ganska kort.

Vandringen fortsatte upp till gräsvägen som går längs med gärdsgården tillbaka mot Torekov. Regnet tilltog allt mer. De som inte hade regnkläder blev rejält blöta.

Vi tog sedan asfaltvägen genom golfbanan och fortsatte till vänster upp förbi Flytermossen där      vi såg små söta Highland cattle kalvar. Längre bort stod de vuxna djuren.

Vi svängde sedan ner mot campingens reception och gick genom en del av skogen som omger campingen för att komma till Skåneledens vindskydd där Gun-Britt och Christian stod för korv-grillning till hela gänget på 28 personer. Korven smakade mycket bra!

Alla inblandade avtackades sedvanligt med en applåd.

Vid pennan/ Ingegärd Persson

Hav

Laholmsbukten.

Fika

Fikarast.

Damm

Ko.

Tomtegrotta

Tomtegrotta.

Gran

Gran med julkulor.

Korvgrillning

Ingrid tar senap på korven.

Foto:   PeO Jansson

Uppdaterad: 02 DEC 2018 19:40 Skribent: Göran Holbeck