Älemossen

Söndag 15 oktober 2017

På Hallandsås Motells parkeringsplats samlades denna mulna men sköna söndag 45 vandrare för dagens vandring över Älemossen. Med Bo Robertsson som ledare bör-jade vandringen på Skåneleden till ”Postrånevägen” över Hallandsåsen. Efter att ha gått ett liten sträcka söderut på denna väg så gick vandringen in i skogen igen där vi såg en bur med en rovfågel i. Om fågeln var instängd, skadad eller ej, framkom ej. Vi gick vidare och kom fram till en stätta, som skulle passeras och då var vi ute på den stora Älemossen och tillbaka på Skåneleden igen. Den första sträckan på mossen var lättvandrad men sedan kom vi till den första långa spången som idag var väldigt hal. Väl inne på torrare mark gick vi fram till Öabacken, en vacker utsiktsplats över mos-sen. Det enda som saknades var älgen. Efter dryckespausen fortsatte vandringen på ömsom spänger, ömsom smala och dagen till ära lite blöta stigar med vandrarna i en lång ”gåsarad”. Väl framme på torrare mark igen lämnade vi Skåneleden och det blev fikapaus intill Lya Fäladsväg. Bosse informerade att backen som vi fikade vid kallas Kullen. Vandringen fortsatte på Lya Fäladsväg fram till ”Postrånevägen” igen och vi-dare på mindre stigar tillbaka mot Hallandsås Motell, där Bertil avtackade Bosse för en fin vandring och att vi alla konstaterat att vi passerat en mosse.

Kristian och Gun-Britt Kriblad

Älemossen med Bo Robertsson.

Karta:   Bengt Johansson

Samling

Start vid motellet Hallandsås.

Vandrare

En lång rad från EVF - 45 st.

Led

Skåneledskors på Hallandsåsen.

Spänger

En av spängerna på Älemossen.

Höstfärger

Höstfärger på Älemossen.

Vy

Vy över Älemossen.

Skåneleden

Längs Skåneleden.

Paus

Här väntar vi in samtliga efter strapatser på spängerna.

Kor

Även representanter för bregottfarbriken var ute idag.

Fika

Fika intill Lya Fäladsväg, vid Kyrkhult.

Efter fikat

Här har vandringsledaren Bosse samlat gänget igen.

Träd

Vackra välansade träd.

Precis före slutmålet

Nästan framme vid slutmålet (motellet).

Foto:   Bengt Johansson

Uppdaterad: 16 OKT 2017 18:16