Örjabäcksleden

Vandring längs Örjabäcken 2016 05 15

Vi var 28 vandrare som under Bertils ledning gick Örjabäcksleden från Stövelstorp till Ausås, och åter, en sträcka på 9,6 km.

Vädret var aningen ruggigt, + 8 grader på morgonen, grått, blåsigt och hotfulla regnmoln, men EVF-are är tappra och vi stegade iväg. Bertil berättade om de olika ställen vi passerade och när vi nådde "nöttaskogen" stod Christel med 3 barnbarn, varav 1 i vagn, och hennes mamma med rollator, och väntade på oss. De hade grillen full med härliga varma korvar och bröd och det smakade väldigt bra...

Vi gick sedan en bit till fram till Ausås prästgård innan turen gick tillbaka. På återvägen avvek några för att titta på Elsa Anderssons (Sveriges första aviatris) grav som finns på Strövelstorps kyrkogård. Minns ni "Så vit som en snö" filmen om henne?

Regnet höll sig borta och framme vid parkeringen tackade vi Bertil och påminde om att vandringen gick till minne av Sven-Erik Pettrsson som var mångårig ERF-medlem och som var med om att starta EVF, och dessutom varit med och anlagt Örjabäcksleden. TACK!

Vid pennan Marie-Louise

Här är hela gänget vandrare

Örjabäcken

Ausås prästgård