Vandring i Torekov

Söndag 7 februari 2016

Efter samling vid Torekovs kyrka gick vi genom villaområdet mot Slättaröd. Där passerade vi Antonia Axelsson Jonssons vackra gård. Vi gick längs havet mot Slättaröd Nedre. Eftersom Boris Larsson, vår vandringsledare, hade anpassat rundan utifrån vindförhållandena, kunde vi njuta av omgivningarna med vinden i ryggen.

Fikat intog vi på en jättestor trätrappa med havet och Kullabygden framför oss. Vi fortsatte längs havet till Dagshögs stenbrott och resterna av den gamla hamnen och Skånes största gravhög som även har fungerat som landmärke.

Vandringen gick vidare till Torekovs hamn där toaletten blev välbesökt. Vi fortsatte längs sandstranden förbi campingen och mot golfbanan. När vi kom tillbaka till kyrkan hade vi gjort en mycket omväxlande vandring på 12-13 km. Vi var 28 stycken som njöt av Torekov denna milda februarisöndag.

/Monica

Samling

Samling vid Torekovs kyrka.

Vandrare

Kökarlen spanar efter eftersläntare.

Hus

Vid Antonia Ax:son Johnsons gård.

Fika

Boris har hittat en fin fikaplats.

Skåneleden

På Skåneleden nära Dagshög.

Vandrare

Fundamentet vid Dagshög.

Skylt

Info om stenbrottet.

Ruiner

Ruinerna av stenkrossen vid Dagshög.

Foto:   Bengt Johansson

Uppdaterad: 22 APR 2017 12:47