Luntertunmarschen / Sverigemarschen

LUNTERTUNMARSCHEN  2012-09-09

Jag vaknade på söndagsmorgonen  med spring i benen. Idag skulle det ut och vandras.

Det var mulet väder, men vad gör väl det. Inget skulle få mig att avstå. Det hade jag redan bestämt mig för.

Starten var i Hembygdsparken från klockan 09.00-10.00. Rundan var 10 km lång. Härligt.

Redan 1936 startades Luntertunmarschen av snapphanarna, men den försvann i samband med andra världskriget.

Engelholms vandrarförening tog upp marschen igen 1996 och har arrangerat den varje år sedan dess.

Vandringen gick via Luntertuns kyrkoruin, där Kjell och Sylvia serverade oss alla dryck och kaka. Det smakade så gott.

Det började att duggregna lite, men det försvann efter ett tag.

Sen fortsatte vi ut till Skälderviken. Vi gick över många broar. Det är så vacker att gå vid allt vatten. Titta på hus och trädgårdar och blommor, det är inte fel det heller.

När vi gick tillbaka mot Hembygdsparken gick vi över bla Pyttebron. Där hängde det en massa hänglås på nätet vid sidan. Jag vet inte men det kan kanske betyda att Pyttebron ska vara kvar som den är. Men men.

Målet på rundan är som sagt Hembygdsparken. När vi kom fram blev vi belönade med jättegoda kanelbullar och kaffe. Gott. Och inte att förglömma vi fick ett fint diplom också.

Det blev en trevlig avslutning p på en mycket trevlig och skön söndag.

Författare Mari

Här nedan visas några bilder som tagits av Mari

luntertunmarschen 002 (2)

Luntertunmarschen 003

Luntertunmarschen 004

Luntertunmarschen 005

Luntertunmarschen 006

Luntertunmarschen 007

Luntertunmarschen 008

Ytterligare lite information från vandringen

Luntertunmarschen/Sverigevandring  2012

Vid  årets Luntertunmarsch som också registrerades som SVG:s Sverigevandring hade vi 86 startande varav 46 st. av våra egna medlemmar.

Här nedan ser vi några bilder från vandringen som genomfördes i ett förträffligt vandringsväder.

Trevligt att så många kom till vår anrika vandring och ett varmt tack till alla våra funktionärer.

IMG_2134                              IMG_2135

Några vandringsglada vandrare                     Rosa skrev diplomen med sin

ger sig iväg på den 10 km långa                    vackra handstil  och här passar

vandringen.                                                  hon på att göra lite reklam för

Friskis och Svettis.

IMG_2137                              IMG_2140

Här förberds för anstormning                           Här ser vi Barbro i full färd

till bullborden.                                                 med att jaga getingar.

IMG_2139                                IMG_2141

Fröken  och elev träffas efter                              Kerstin och Marie-louise

många år.                                                         Återvänder efter sin mission.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:27
Skribent: Rolf Gärdby