Örkelljunga-Skåneporten-Lärkesholmssjön

Söndagen den 21/8  Skåneporten-Lärkesholmssjön

Vandringsledare Bo Henrysson

Bo hälsade 20 st vandrare välkomna och efter lite beskrivning av vandringen tog han och Birgit täten och vi var på väg mot Åsljunga, denna del gick vi på "riksettan", denna väg var på 30 och 40talet den stora förbindelsen mellan södra Sverige, Malmö, Helsingborg och Stockholm, i takt med att trafiken ökade byggdes denna väg om och flyttades flera gånger för att idag vara motorväg, inte långt ifrån den gamla sträckningen.

Vi kom fram och kunde se en del av Åsljungasjön, som ligger mycket vackert och de boende runt denna kan verkligen njuta av utsikterna. Vi tog nu en annan typ väg i besiktning, helt annat underlag än "riksettan", smala stigar men härliga att vandra på, strax innan Lärkesholmsjön siktades var det dags för en fikapaus, en del stannade vid vägkanten på 108an, andra drog sej lite undan.

Efter denna  paus var det Skåneleden som gällde, inbjudande stigar, härlig lövskog, fint väder och denna del var jättefin alldeles i kanten av Lärkesholmsjön, vi kom fram till slutet av denna sjö, och fick i stället Lilla Lärkesholmsjön (Lillsjön)vid vår sida, lika vackert. Snart kom vi fram till väg 24 och det var inte långt till "Gotteboet" och slutet av vår vandring.

Jag som hållit i penna, och kameran, tackar på allas vägnar Bo och Birgit för att de ledde oss på vandringen denna soliga förmiddag.

Rune Bengtsson

...och här är Runes bilder:

lä 1

Här följer vi som synes...Skåneleden.

lä 2

Paus vid vägkanten.......men någon tycks ha funderingar på att pausa PÅ vägen...

lä 3

Dagens ansvariga ledare...Bo Henrysson.

lä 4

Sommargrön lövskog.

lä 5

Rast vid sjön....vackert men kanske inte så varmt att det inbjöd till bad.

lä 6

Här gäller det att välja rätt riktning.

lä 7

Cecilia och Christina i motljus.

lä 8

Vacker och skön vandring i ljus skugga....om det nu finns något som heter så???

lä 9

Ut på landsvägen igen ...och vi håller oss på vänster sida.

lä 10

Snart framme vid Skåneporten (Gotteboet).

Så mycket fick ni för den pengen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:37
Skribent: Kjell Fjellsén