6-juni

Nationaldagen firades i Hembygdsparken.

F 2

Upp emot 1000 personer kom till hembygdsparken i Ängelholm för att fira nationaldagen. Arrangörerna hade lyckats väl med det digra programmet och vädret var det bästa tänkbara.

Flygvapnets Hemvärns Musikkår marscherade in i täten för mängder av föreningar och organisationer med sina vajande faner. Tonerna från ”Under blågul fana” kändes så rätt och riktig och från scenen sjöng sedan Bygdekören den i dessa sammanhang klassiska ”Sveriges Flagga” av Hugo Alvén. Åsa Herbst påpekade i sitt tal hur bra vi har det i Ängelholm och Sverige med frihet och mänskliga rättigheter etc. och det kändes riktigt bra när så hela församlingen reser sig upp och sjunger ”Du gamla du fria”. Efter tal och premiering av olika prestationer inom idrott och kultur, blev det så utdelning av flaggor och fanor samt välkomnande av nya Ängelholmare.

Det var enbart två fanor som delades ut, en gick till oss i Vandrarföreningen och en till Nattvandrarna. Det var en hel del medlemmar från EVF i Parken och en del av oss  iklädda våra röda lergökatröjor tog emot fanan.

Text och bilder: Birgitta och Rolf Gärdby, Cornelia Åkesson och Christina Sörman.

F 3

Inmarsch.

F 5

Stolt och glad ordförande.

F 6

Utmarsch med egen fana.

F 1

Här gick det undan...svårt för fotografen att hinna med.

F 10

Gruppfoto för arkivet och sedan.....

F 4

...kaffe och tårtbit som en fin avslutning.

Och ett par kompletterande bilder från Bengt Johansson,

den här dagen skall vi ju helst ha väl dokumenterad.h 2

h 1

Vi sätter gärna in fler bilder från den här dagen om någon hittar något på minneskortet.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:36
Skribent: Kjell Fjellsén