Om Ottos Runda

Otto Carlsson var en aktiv vandrare i Engelholms vandrarförening. Han kom år 2000 med förslaget att anlägga en året runt-vandringsled, vilket innebär att man kan vandra den året runt och erhålla en särskild stämpel i sitt vandringspass på turistbyrån om man samlar på stämplar.

Ottos runda invigdes officiellt genom SFF den 25 maj 2002.

Leden är ansluten till Svenska folksportförbundet, är elva kilometer lång och markerad med gula lergökar. Den börjar vid Gamla rådhuset, följer Rönne å förbi Vita räck och över Carl XV:s bro, andra sidan ån och sedan in i Kronoskogen, till UFO-monumentet och vidare en bit på stranden och åter till utgångspunkten.

Engelholms vandrarförening sköter leden och kollar markeringarna kontinuerligt.

Varje år på annandag påsk vandras den i grupp med en ledare från vandrarföreningen. Då brukar 80-100 personer delta.

Källa:   Kristian Nilsson, HD Edition Ängelholm, 14 april 2017

Uppdaterad: 09 JUN 2018 19:57