Resepolicy

ENGELHOLMS VANDRARFÖRENING

RESEPOLICY

Bakgrund
Det har blivit allt vanligare att personer, som inte tidigare varit medlemmar i föreningen, anmäler sig till våra långresor. Eftersom principen ”först till kvarn” har gällt har det inträffat att trogna, aktiva medlemmar inte fått plats på resan.

Syfte
För att undvika detta och prioritera att aktiva medlemmar har förtur till föreningens resor gäller från och med 2018 följande resepolicy.

Grundprinciper
1.               Anmälningstid, datum och klockslag för e-mail eller telefonsamtal, avgör turordningen.
2.               Medlemsavgiften för det året resan sker ska vara betald.
3.               Aktiva medlemmar i föreningen har förtur till resan.
                   Aktiv medlem är man om minst ett av följande uppfylls:
                   a)         Året innan resan ska man ha lämnat in minst 1 fullt Vandringspass under sommaren
                   b)        Under 12 månader före första anmälningsdag ha deltagit i minst 12 vandringar
                   c)         Ha varit vandringsledare eller ställt upp som annan typ av funktionär vid föreningens
                                vandringar eller övriga arrangemang
4.               En person, som blir medlem i föreningen 6 månader eller mindre innan första anmälningsdag, som visar intresse för föreningens vandringar och regelbundet deltar i dessa innan första anmälningsdag, har förtur till resan.
5.               En person, som varit medlem och betalat årsavgift under många år men av hälsoskäl inte deltagit i vandringar det senaste året, har förtur till resan.

Under första månaden av anmälningstiden har de medlemmar som uppfyller ovanstående grundprinciper förtur till resan. Om resan, efter en månad, inte är fulltecknad gäller det datum man anmält sig som turordning. Fortfarande gäller dock punkt 2, medlemsavgiften ska vara betald.

Uppdaterad: 16 AUG 2017 09:43
Skribent: Jan Gustavsson